top of page
Bienvenue
Bienvenue au Chateau

Borrelen in het kleurrijke binnenhof, dinners aan feestelijke versierde tafels in de kasteeltuin. Trouwen in een romantisch kerkje dat direct naast het kasteel ligt of onder de imposante Ceder. Een groot feest met band en DJ in de oude schuur of intiem rond een vuur met akoestische muziek. Fijn met intimi prinsheerlijk overnachten in het kasteel terwijl de andere gasten dichtbij op jullie eigen trouwcamping slapen of in de buurt in een mooie gite. Was dat het? Wel nee! Lekker nog een dag samen nagenieten. In de ochtendzon ontbijten aan lange tafels in de parktuin, s middags een spelletje doen, zwemmen of er even op uit, pizza’s bakken buiten in een steenoven. Onder de heldere sterrenhemel mijmeren over deze onvergetelijke drie dagen waarin niet alleen jullie, maar ook jullie vrienden en familie een band hebben gecreëerd die een leven lang mee kan. Klinkt dat aantrekkelijk?

Château Barayre

De gebouwen van Château Barayre liggen rond een besloten binnenhof met kruidentuin waar u tot 's avonds laat van de laatste zonnestralen kunt genieten. Rondom ligt een grote parktuin met zwembad en verschillende terrassen. De oprijlaan met imposante oude platanen brengt u tot onder de toren. De sfeer van vroeger eeuwen is nog overal aanwezig, schietgaten, dikke muren, hoge chique ruimtes, de toren met grandioos uitzicht. Met respect voor historie en de natuur hebben we het onze gasten zo comfortabel mogelijk gemaakt; van zwembad tot onze eigen mini-bioscoop. We organiseren trouwerijen tot 100 personen waarvan 26 personen op het terrein kunnen overnachten.

Trouwen op Château Barayre in het kort:

  • Verzorgd driedaags trouwfeest voor maximaal 100 gasten in een fantastisch kasteel met romantisch eigen kerkje en heerlijke parktuin en zwembad. 

  • Huwelijksnacht in een prinselijke 12e-eeuwse trouwsuite. Er zijn 30 bedden in het kasteel en verschillende mooie gites nabij.

  • ‘Zomer’ van lente tot herfst. Mocht u toch een dag pech hebben; we beschikken wij over uitstekende binnenruimtes.

  • Aankleding door ons of met eigen wedding planner of ceremoniemeesters

  • Goed bereikbaar vanuit Nederland met auto, TGV en vliegtuig

  • Toegankelijke prijzen.

OVERNACHTEN
Omgeving

Het kasteel stamt uit de 12e eeuw, de hoogtijdagen van deze regio toen hier de frontlinie lag tussen de Fransen en Engelsen tijdens de 100-jarige oorlog. In 1204 logeerde toenmalige Paus Clement IV zelfs een aantal nachten op Chateau Barayre! Uit die tijd stammen ook de schilderachtige bastide stadjes en vele kastelen. De regio wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Een romantisch glooiend coulissen landschap met rijke natuur. Direct vanaf het terrein zijn verschillende fantastische wandel en MTB-routes. Het is de regio van het goede leven, met een lang voor- en najaar, liefst 13 AOC wijnen en dé bio-regio van Frankrijk.

Jullie feest

Jullie willen het trouwfeest natuurlijk op de manier doen die het beste bij jullie past. Om het feestgevoel een handje te helpen hebben we alvast een voorbeeldprogramma bedacht. Jullie zijn natuurlijk vrij om hierin te schuiven en er helemaal jullie feest van te maken. Rond het kasteel en in de schuur zijn verschillende mooie plekken zodat er bij elk programma onderdeel wel een toepasselijke plek gevonden kan worden. De kerk, de kruidentuin, het binnenhof, de grote schuur, de herenkamer, de parktuin, het zwembadterras of de boomgaard, om maar wat te noemen. Lijkt het jullie leuk om een borrel of lunch op een plek buiten het terrein te organiseren. Er zijn dichtbij meerdere mooie locaties beschikbaar.

Voorbeeldprogramma

Dag 1 - De aankomstdag

12:00 - 18:00 || Aankomst gasten - Installeren

18:00 - 21:00 || Petit Cocktail de Bienvenue - Zwembadterras

Het trouwpaar heet iedereen welkom tijdens een petite cocktail de bienvenue rondom het zwembad van Château Barayre.

Dag 2 - De trouwdag

10.30 || Ontvangst 'en petit comité’ - Kasteel & terras parktuin
Onderaan de trap wacht de bruidegom samen met de gasten de bruid op. Daarna is er er tijd voor koffie, thee en croissants.

12.00 - 13:00 || De trouwceremonie - Kerk Envals

Het bruidspaar komt aan in het prachtige kerkje van Envals. Na de ceremonie maken we een onvergetelijke groepsfoto op de trap.

13.30 - 16.00 || Receptie met lunch - Binnenplaats

Het is tijd voor taart en champagne met aansluitend een rijke lunch. Dit is hét moment voor (korte) speeches en foto’s met het bruidspaar. 

16:00 - 18:00 || Time-out
Even luieren in een hangmat, een frisse douche of languit op bed om op te laden voor het avondprogramma. 

18.00 || Grand diner - Voorplein
Onder de schaduw van de bomen aan de voet van het kasteel, met uitzicht over de velden geniet iedereen van een heerlijk feestmaal,

20.30 - laat || Fête du mariage - Grote schuur

Wat zal de openingsdans worden? Laat het feest maar beginnen!

Dag 3 - De relaxdag

10:30 - 12:00 || Brunch - Kasteeltuin
Rustig bijkomen en napraten aan lange tafels met een heerlijk Frans ontbijt en verse dranken.

12:00 - 18:00 || Relaxed middagje - Kasteeltuin
Wat is er lekkerder dan samen relaxen en nagenieten van jullie fantastische feest? Zwemmen, wandeling, spelletje... heerlijk ontspannen.

18:00 - 21:00 || Pizza’s - Binnenplaats
Tot zonsondergang zijn er verse pizza’s. Stel je eigen pizza samen van verse ingrediënten of laat je gewoon serveren.  

Barayre-Trouwen-2019-016.jpg
Barayre-Trouwen-2019-007.jpg
Barayre-Trouwen-2019-031.jpg

Dag 4 - De vertrekdag

06:00 - 10:00 || Ontbijt - Hoofdterras
Aan al het mooie komt helaas een eind. Na het ontbijt en eventueel nog een frisse duik in het zwembad gaat iedereen met een voldaan gevoel en de herinneringen aan een onvergetelijk weekend weer naar huis. 

Barayre-Trouwen-2019-027.jpg
Prijzen
Voorpret
Wie doet wat

Sommigen nemen er een heel jaar voor anderen een paar weken, maar geen trouwerij zonder voorpret. Allemaal keuzes die je samen moet maken. Een hele beproeving voordat jullie trouwen! Wij raden alle koppels aan om minimaal één keer op Château Barayre langs te komen om de locatie in werkelijkheid te zien en te voelen en om in een ontspannen sfeer een aantal knopen door te hakken. De locaties voor de verschillende onderdelen van jullie trouwfeest kiezen, wijnen beoordelen, gerechten proeven, creatief denken over de dagindeling. Niet van achter de laptop maar ter plekke beleven, voelen en proeven. Na dit bezoek staan de grote lijnen vast en kunnen jullie in alle rust toeleven naar het feest en je 'zorgen maken over alle details ;)

In Frankrijk iets organiseren werkt anders dan in Nederland. De meeste bedrijven zijn amper aanwezig op internet, het is hier vaak ‘ons kent ons’ en persoonlijk contact is essentieel. Daarom hebben we een selectie gemaakt met de beste lokale bedrijven. Zij bieden kwaliteit en een divers aanbod om je trouwfeest precies te organiseren op de manier die jullie voor ogen hebben.
We kijken samen - of met jullie ceremoniemeesters of wedding planner - wat het beste bij jullie wensen past en we kunnen jullie aanraden welke te kiezen. Finetunen mogen jullie zelf doen met ceremoniemeesters of weddingplanner, maar kunnen wij ook voor je doen.

Elke bruiloft is maatwerk. Wat willen jullie, hoeveel gasten komen er, wat staat er op het menu, wie organiseert er? Trouwen kan duur zijn, maar dat hoeft niet. We denken graag met jullie mee. Château Barayre is te huur voor bruiloften vanaf €3850,- inclusief een driedaags verblijf voor ongeveer 30 gasten. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsindicatie.

Vragen? Bel ons (NL +31 6 43 757 809FR +33 785 24 71 92)  of stuur een berichtje via onderstaand formulier. 

Bedankt voor je bericht! 

Wij proberen elke vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. We versturen geen reclame en delen je contact nooit met andere partijen. 

Het Kasteel
Overnachten
Barayre-Chateau-2019-008.jpg
Le Château

14 personen
 

In the castle, sleeping is like a dream. Between the thick castle walls, the wedding couple and their intimate guests sleep in spacious rooms. There are 5 rooms in total for up to 14 guests. The tower rooms have their own bathroom and a view to dream away with.

_la Maison_-Chambre2 -bedroom2 -slaapkamer2
La Maison

12 personen
 

Grenzend aan het hoofdgebouw van het kasteel ligt La Maison. Hier zijn een aantal nieuw gerenoveerde slaapkamer, 4 kamers voor 2 personen en 2 ruime bedstedes voor 2 personen. Totaal kunnen hier 12 personen slapen. 

Gites

Mochten jullie meer gasten willen uitnodigen, dan zijn er uitstekende accommodaties nabij. Van chateau, gite de charme tot (safari)tent. Van loopafstand tot hooguit 10 kilometer van Chateau Barayre

Jullie feest
Praktisch
Wedding - Barayre
bottom of page