top of page
Chateau Baraye
barayre15.jpg
Chateau Barayre

De gebouwen van Chateau Barayre liggen rond een besloten binnenhof met kruidentuin waar u tot 's avonds laat van de laatste zonnestralen kunt genieten. Rondom ligt een grote parktuin met zwembad en verschillende terrassen. De oprijlaan met imposante oude platanen brengt u tot onder de toren. De sfeer van vroeger eeuwen is nog overal aanwezig, schietgaten, dikke muren, hoge chique ruimtes, de toren met grandioos uitzicht. Met respect voor historie en de natuur hebben we het onze gasten zo comfortabel mogelijk gemaakt; van zwembad tot onze eigen mini-bioscoop. We organiseren trouwerijen tot 100 personen waarvan rond de 80 personen op het terrein kunnen overnachten.

Trouwen op Chateau Barayre in het kort:

  • Verzorgd driedaags trouwfeest voor maximaal 100 gasten in een fantastisch kasteel met romantisch eigen kerkje en heerlijke parktuin en zwembad. 

  • Huwelijksnacht in een prinselijke 12e-eeuwse trouwsuite. Er zijn 24 bedden in het kasteel, gites nabij en plek voor 50 personen op onze eigen trouwcamping.

  • ‘Zomer’ van lente tot herfst. Mocht u toch een dag pech hebben; we beschikken wij over uitstekende binnenruimtes.

  • Aankleding door ons of met eigen wedding planner of ceremoniemeesters

  • Goed bereikbaar vanuit Nederland met auto, TGV en vliegtuig

  • Toegankelijke prijzen.

Accomodatie
ACCOMODATIE
Barayre-Chateau-2019-008.jpg
Le Chateau

14 personen
 

In het kasteel is het prinsheerlijk slapen. Tussen de dikke kasteelmuren slaapt het trouwkoppel en haar intieme gasten in royale kamers. Er zijn in totaal 4 kamers voor maximaal 14 gasten . De torenkamers zijn voorzien van eigen sanitair en het uitzicht om bij weg te dromen.

Barayre-Chateau-2019-011.jpg
La Maison

12 personen
 

Grenzend aan het hoofdgebouw van het kasteel ligt La Maison. Een heerlijk rustiek ingericht huis met grote zitkamer en eettafel en 8 bedden die zijn gelegen aan de parktuin, het binnenhof en op de onlangs gerenoveerde slaapzolder.

Boomgaard-1.jpg
Le Verger

50 personen
 

Met z’n allen in de boomgaard! We hebben een gezellige trouwcamping ingericht speciaal voor jullie gasten. Er is elektra en een mooi campinghuisje met sanitair. Tussen de fruitbomen zijn verschillende lekkere plekjes gemaakt om te socializen met de andere gasten of lekker te luieren in een hangmat.

Gites

>80 personen

Mochen jullie veel vrienden hebben, dan zijn er fantastisch accommodaties nabij. Van chateau, gite de charme tot (safari)tent. Van loopafstand tot hooguit 10 kilometer van Chateau Barayre

Omgeving

Het kasteel stamt uit de 12e eeuw, de hoogtijdagen van deze regio toen hier de frontlinie lag tussen de Fransen en Engelsen tijdens de 100-jarige oorlog. In 1204 logeerde toenmalige Paus Clement IV zelfs een aantal nachten op Chateau Barayre! Uit die tijd stammen ook de schilderachtige bastide stadjes en vele kastelen. De regio wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Een romantisch glooiend coulissen landschap met rijke natuur. Direct vanaf het terrein zijn verschillende fantastische wandel en MTB-routes. Het is de regio van het goede leven, met een lang voor- en najaar, liefst 13 AOC wijnen en dé bio-regio van Frankrijk.

GETTING HERE

Getting here

Dat jullie besloten hebben om in Frankrijk te gaan trouwen betekent dat er iets meer logistiek bij jullie trouwfeest kijken. Maar goed, daarvoor krijgen jullie dan ook wat; een kasteel, heerlijk weer, fantastische wijnen en de Franse keuken. En het belangrijkste; drie dagen ongestoorde gezelligheid met jullie vrienden op een fantastische locatie.
Chateau Barayre ligt midden op de ‘campagne’ halverwege tussen Bordeaux en Toulouse. Barayre is goed te bereiken met zowel auto, vliegtuig als TGV. 

Vanaf Utrecht is het 11 uur rijden. Bij vertrek aan het eind van de middag bent u om iets na 23:00 in de Loire vallei, 100km voorbij Parijs. Vanaf daar is het nog een kleine 5 uur rijden. De TGV brengt u in 5 uur van Rotterdam in Bordeaux. Vanaf daar rijdt u in 2 uur naar Chateau Barayre. Het is zelfs mogelijk om een eigen trouwcoupé te reserveren! Luchthaven Bergerac ligt op 30 minuten van Chateau Barayre heeft dagelijkse vluchten vanaf Rotterdam. Luchthavens Bordeaux en Toulouse liggen beiden op 2 uur rijden.

bottom of page