top of page
Rachna & Jaap
Over ons
Chateau-Barayre-We-003.jpg
Chateau-Barayre-We-004.jpg
Barayre-Trouwen-001.jpg

Wij zijn Rachna en Jaap. We wonen sinds 2019 samen met onze kinderen Tijko en Enna  op Chateau Barayre. Van de lente tot de herfst - als het hier zomer is - verhuren wij een deel van het kasteel aan gasten. We komen al jaren op deze mooie locatie en willen van het kasteel een nog fijnere plek van maken voor iedereen die het leuk vindt om zich een paar dagen kasteelheer of jonkvrouw te voelen en wil genieten van rust, ruimte, natuur en het goede Franse leven.

We bouwen op Barayre aan een veerkrachtige plek waar mensen, dieren en natuur in evenwicht met elkaar floreren. Wij geven om de wereld om ons heen en proberen daarom in ons eigen leven alles zo duurzaam mogelijk te doen. Wij zien dat als een leuke uitdaging. Dit vraagt vaak om veel uitzoeken en om het nodige denkwerk, is gelukkig regelmatig goedkoper, in ieder geval altijd avontuurlijk en vol van nieuwe  inzichten. Onze gasten zijn uiteraard meer dan welkom om een kijkje te komen nemen, te proeven of te helpen.  Als goede gastheer en gastvrouw vinden we het leuk om met de wensen van onze gasten mee te denken. Jullie input en creatieve ideeën helpen ons om van Barayre de komende jaren een nog fijner lustoord te maken.

Duurzaam vakantie vieren, feesten en trouwen

Naast duurzame relaties ook een duurzame wereld graag! Daarom doen wij het net even anders. Op Barayre willen we alles zo duurzaam mogelijk organiseren. Nét even anders, vaak zelfs goedkoper, altijd verrassend. Zo gaaf en comfortabel mogelijk om de twijfelaars een handje te helpen. We leren en experimenteren met creatieve ideeën die onze locatie en jullie feest duurzamer maken. Onze ervaringen delen we online en in workshops. Wat doen we?

  • We bouwen duurzaam. We gebruiken oa. natuurlijke verf en eco-toiletten. 

  • We leven en feesten duurzaam en mikken op zero-waste. Ons afval wordt gefermenteerd, kan op de composthoop of is recyclable. Een voorbeeld; een trouwfeest zonder confetti maar met rozenblaadjes uit de tuin.

  • We eten duurzaam. Van klassiek diner met lokale (bio) producten tot een vega(n) trouwfeest. We bouwen aan en eten (samen met onze gasten!) uit onze biologische moestuin en boomgaard en zijn begonnen met de aanleg van een Voedselbos.

  • We bieden duurzame reisopties. Wat dacht je van je eigen trouwcoupé in de TGV als alternatief voor het vliegtuig?

Ontspannen gasten zijn het belangrijkste, dus niets moet. We proberen te inspireren en goede opties te bieden. Jullie kiezen. Eigen ideeën? Leuk!

Een idee, een vraag, reserveren? Vertel het ons

Bedankt voor je bericht! Wij proberen elke vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
bottom of page