top of page
Barayre-Chateau-2019-002.jpg
Duurzaam trouwen op Chateau Barayre

Welkom op Chateau Barayre. Al eens gedacht aan een die daags duurzaam trouwfestijn in een 12e eeuws kasteeltje op de Franse campagne? Ons kasteel ligt in dé bio-regio van Frankrijk en het landschap wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd.  Het kasteel met zijn domein staat er al eeuwen en bied een fantastisch decor voor trouwerijen en familiefeesten. Dit zetten we graag voort maar dan wel duurzaam. 

Naast duurzame relaties ook een duurzame wereld graag! Daarom doen wij het net even anders, vaak zelfs goedkoper, altijd verrassend. Zo gaaf en comfortabel mogelijk om de twijfelaars een handje te helpen. We leren en experimenteren met creatieve ideeën die onze locatie en jullie feest duurzamer maken. Onze ervaringen delen we. Wat doen we?

 • We bouwen en beheren duurzaam. We maken zelf natuurlijke verf, gebruiken eco-toiletten en doen aan natuurvriendelijk beheren van het terrein. 

 • We feesten duurzaam en mikken op zero-waste. Ons afval kan op de composthoop of is minimaal recyclable. Bijvoorbeeld; geen confetti maar rozenblaadjes uit de tuin.

 • We eten duurzaam. Van klassiek diner met lokale (bio) producten en producenten tot een vega trouwfeest. 

 • We bieden duurzame reisopties. Wat dacht je van je eigen trouwcoupé in de TGV als alternatief voor het vliegtuig?

 • We maken gebruik van lokale leveranciers

Ontspannen gasten en een relaxt feest zijn het belangrijkste, dus niets moet. We proberen te inspireren en goede opties te bieden. Jullie kiezen. Eigen ideeën of nog een stapje verder? Leuk!

Chateau Barayre

Ons kasteel ligt in dé bio-regio van Frankrijk het landschap wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Een romantisch glooiend coulissen landschap rijk aan natuur. Direct vanaf het terrein zijn verschillende fantastische rustige wandel en Mountenbike routes. Rond het kasteel liggen weides waar biologisch gehouden schapen grazen. Het gebouw is al eeuwenoud en met zijn dikke muren, hoge chique ruimtes, schietgaten en toren met grandioos uitzicht bied het een fantastisch decor voor trouwerijen en familiefeesten. We hebben een aantal bijzondere plekken zowel buiten als in de oude schuur waar geborreld, gegeten of gefeest kan worden. De ceremonie kun je buiten bijvoorbeeld onder de oude ceder doen of in het romantische kerkje dat direct naast het kasteel ligt. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om er helemaal je eigen duurzaam feest van te maken. 

Trouwen op Chateau Barayre in het kort:

 • Verzorgd driedaags duurzaam trouwfeest voor minimaal 30 en maximaal 100 gasten in een fantastisch kasteel met romantisch eigen kerkje en heerlijke parktuin en zwembad. 

 • Huwelijksnacht in een prinselijke 12e-eeuwse trouwsuite. Er zijn 24 bedden in het kasteel, gites nabij en plek voor 50 personen op onze eigen trouwcamping.

 • ‘Zomer’ van lente tot herfst. Dus je kunt hier eerlijk buiten borrelen, eten, etc. Mocht u toch een dag pech hebben; we beschikken wij over uitstekende binnenruimtes.

 • Aankleding door ons of met eigen wedding planner of ceremoniemeesters, maar wel duurzaam!

 • Goed bereikbaar vanuit Nederland met auto, TGV en vliegtuig

 • Toegankelijke prijzen.

Hallo! Wij zijn Rachna & Jaap

Barayre-Trouwen-Jaap-Rachna-1.jpg

Wij zijn Rachna en Jaap. We wonen sinds begin 2019 samen met onze kinderen Tijko en Enna  op Chateau Barayre. 

In ons eigen leven proberen we alles zo duurzaam mogelijk te doen. We veranderen onze denkwijze en routines, maken andere keuzes als voorheen en pakken projecten stap voor stap aan. Wij zien dat als een leuke uitdaging waardoor het leven hier langzamer een stukje duurzamer wordt . Dit vraagt vaak om veel zoek en het nodige denkwerk, maar regelmatig goedkoper, in ieder geval altijd avontuurlijk en interessant. 

 

Niet iedereen heeft of neemt hier zoveel tijd voor als wij. Ook wij zijn altijd zoekende. Daarom vinden we het leuk om ervaringen uit te wisselen. Hopelijk komen we zo samen tot mooie nieuwe oplossingen en routines. (moeten we hier nog iets zeggen over waar we die ervaringen delen? 

- Rotterdam regionale voedselvoorziening. Voorop met Permacultuuur. 

- Herbebossing. Voedselbos, Water vasthouden mbv swales. Voor iedere gast een nieuwe boom? 

- Rondleiding bij buurboer Mandavie. Twee jonge boeren broers met 80ha agroforestry. 

bottom of page